scorpio

SCORPIÓ (október 24.–november 22.) - mit igérnek a csillagok? - gyűjtemény

Ajánló

Mit igérnek a csillagok

Reklám

A Scorpió jellemzői

Utolsó kommentek

A scorpió szerelme

2008.05.21. 09:51 - koopee

Címkék: szerelem általános scorpio

A Skorpió érzelmi világa szuggeráló! Azaz mások által nem ismert lelki mélységekig vagy az egekig hatoló.

Érzelmeire a határtalanság jellemző. A Koshoz hasonlóan szó szerint halálosan szerelmes tud lenni. Bármi megragadhatja, a szexuális kisugárzásra azonban különösen érzékeny.

A szexualitás és annak beteljesedése (mennyisége is) rendkívül fontos a számára. Hiánya viselkedésében, hangulatában éppúgy megmutatkozhat.

Női szülött párkapcsolatában előfordulhat az apa-minta. Vagyis az apát, annak külső és belső tulajdonságaival együtt könnyen idealizálhatja. Így az érzelmeiért folytatott harcban nagyobb eséllyel indulhatnak azok a partnerek, akik valamilyen hasonlóságot mutatnak az apjával.

Szélsőségessége a mindent elsöprő szenvedélyességtől a halálos sértődésből kialakuló vérre menő összecsapásokig szinte bármiben megnyilvánulhat. Mindezért talán maximalista igényessége okolható, tény azonban, hogy úgy érzi, a határokat át kell lépnie, vagy azokat át kell léptetnie a másikkal. Mivel garanciát akar attól, akit szeret, és lehetőleg olyat, amelyről tudja, hogy azt nem mindenki képes megadni, vagy adott esetben megtenni.

Mindez számos dologban megnyilvánulhat. Mint mártír akár a végletekig is elmegy, ha kell, a sírig hűségesen szeret, bármilyen legyen is a társa. Alkoholista vagy brutális partner esetén kitartása környezete számára is megdöbbentő lehet.

Mint zsarnok rátelepszik a másikra. Noha tisztában van tetteivel, a másikat mégis folyamatos próbatételek elé állítja. Szakadatlan húrfeszítéssel teszteli partnerét, figyeli, hogy meddig mehet el… A határok átlépését „örömmel” konstatálja, hiszen nagyobb bizonyíték arra, hogy szeretik, nem is kell.

Mivel érzelmeiben az eszköz szentesíti a célt, határokat csak a fantáziája szabhat. Az idő előtti szakítás nagyon megviseli. Kapcsolataiban a féltékenység és az egymás közti hatalmi harcok gyakoriak lehetnek. Kitartása minden értelemben átlagon felüli…


Forrás: Buzsáki Gábor: Így szeretünk mi c. ebook

A bejegyzés trackback címe:

https://scorpio.blog.hu/api/trackback/id/tr81467669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robin the brave 2008.05.25. 12:09:39

Csak megerositeni tudom....:D

sokadikpeter · http://tavar.blogspot.com 2008.06.03. 18:21:08

hánemtom... remélem rám nem igaz... mindig is írtóztam az ilyen dolgogtól (igaz, magamtól is)

tammasibela 2009.08.06. 18:40:52

medkit.hu/ > nektek is segíteni fog a szexuális életetekben!


süti beállítások módosítása